aronica - ekologiczne wino z aronii
polski

O ARONI

Aronia wywodzi się z Ameryki Północnej. Sok z tych ciemnogranatowych jagód o aromatycznym, nieco cierpkim miąższu był podawany przez Indian jako eliksir młodości kobietom w ciąży i osobom w sile wieku. Aronia łączy w sobie zalety czerwonego wina i zielonej herbaty, gdyż zawiera antocyjany, czyli związki skutecznie zwalczające wolne rodniki - chroni organizm przed nowotworami, zawałami serca, udarami i miażdżycą. Jest źródłem wielu cennych witamin, głównie P oraz A, C i E.

Dzięki swojej naturalnej odporności nie wymaga chemicznych środków ochrony roślin, więc owoce nie zawierają śladów pestycydów. Nie absorbują też metali ciężkich takich jak ołów, arsen, cyna czy kadm. Ze względu na te właściwości powstało doskonałej jakości ekologiczne wino aroniowe ARONICA. Wyprodukowana została według starannie strzeżonej receptury, na bazie soku z aronii pochodzącego z ekologicznych upraw. Uprawa owoców aronii, produkcja soku i wina została przeprowadzona pod nadzorem akredytowanej instytucji, a każdy z tych etapów posiada Certyfikat Zgodności potwierdzający jego ekologiczny charakter. Wszystko to pozwoliło na uzyskanie niepowtarzalnego smaku, aromatu i koloru wina z aronii.

Aronia:

- jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy oraz wielu cennych witamin P, A, C, E,

- pozytywnie wpływa na układ krążenia i serce, reguluje ciśnienie krwi,

- wzmacnia układ odpornościowy,

- poprawia pamięć,

- ogranicza powstawanie złego cholesterolu.

Prozdrowotne bogactwo owoców aronii oraz ich interesujący aromat i smak sprawia, że ARONICA cieszy się ogromną popularnością. Zalecana leczniczo dzienna dawka tego wyśmienitego trunku to 100 ml.

Menu

strony internetowe łódź

polski

 

 

SERWIS DLA OSÓB PEŁNOLETNICH